Oj - va gott!

Kryddig morotskaka

15 april 2023 | Bakat| Efterrätt

Tid: ca 1 timme

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 5 dl rårivna morötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 C. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Skala och riv morötterna på rivjärn.
  • Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kanel.
  • Rör ner smör, morötter och mjölblandningen i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter eller tills kakan känns torr, prova med sticka.
  • Lät kakan stå ca 5 min. Stjälp sedan upp den och låt den kallna övertäckt med kakformen.