Tid: 40 minuter
Du behöver (4 portioner)
- 400g nötkött, t.ex. ryggbiff
- 1 rödlök
- 4 cm ingefära finhackad
- 2 klyftor vitlök
- 4 stjälkar salladslök
Marinad
- 4 tsk soja
- 1 tsk risvinäger
- 1/2 tsk bikarbonat
- 3 tsk potatismjöl
Woksås
- 1/2 dl soja
- 1 dl kycklingbuljong
- 3 tsk farinsocker
- 3 tsk risvinäger
Gör så här
- Skiva köttet till tunna skivor, behöver inte vara jätte tunna men skär mot fibrer så blir de mörare. Lägg alla ingredienser till marinaden direkt på köttet och blanda. Låt det vila i kylen en stund - det brukar räcka med en 25 minuter.
- Gör ordning wok såsen genom att blanda alla ingredienser och ställ åt sidan.
- Skär rödlök i klyftor och hacka ingefära och vitlök. Skiva även salladslök men ta det gröna åt sidan för garnering.
- Värm en wok eller stekpanna till hög temperatur. Häll i lite olja och woka hastigt löken och ingefära. Ställ åt sidan. Häll i lite mer olja och värm woken igen och woka köttet i omgångar om det behövs.
- Lägg tillbaka köttet och löken och ingefäran. Häll i woksåsen och rör om, låt det koka ihop en minut. Lägg upp på en tallrik och garnera med den finhackade salladslöken.
Tips! Man kan lägga till även 1-2 chilifrukter och woka med om man gillar starkt, sesamfrön är också gott till garnering.