Oj - va gott!

Mammas chokladfudge

1 maj 2023 | Bakat| efterrätt

ca 50 bitar

Du behöver (ca 50 bitar)

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 3 msk kakao

Gör så här

  • Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca 40 minuter. Rör i smeten ganska ofta.
  • Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i en form, ca 13x20cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Tips! Jättebra att ta med som present när man är bortbjuden.

Källa: https://www.arla.se/recept/mammas-chokladfudge