Tid: Under 30 minuter
Du behöver (8 stycken)
- 300g ryggbiff i skivor alternativt 250g räkor
- 1 morot i tunna stavar
- 1 gurka i tunna stavar
- 1 avocado i skivor
- 1 kruka koriander
- 150g isbergssallad strimlad
- 200g glasnudlar
- 8 rispapper
Dippsås - Nuoc Cham sås
- 1/2 dl råsocker
- 1 dl hett vatten
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1-2 röda chilifrukter, strimlade
- 2 tsk risvinäger
- 1 lime
- 1/2 dl fisksås
Gör så här
- Gör dippsåsen först, blanda socker med hett vatten i en skål och rör om.
- Tillsätt resten av ingredienserna och ställ in i kylen.
- Stek biffen hastigt i en het panna och låt den vila.
- Strimla biffen. Om räkor används istället, skala och ställ fram.
- Gör ordning grönsakerna och ställ fram.
- Koka glasnudlarna enligt anvisning.
- Lägg fram en vid skål och fyll det med varmt (till ljummet) vatten.
- Doppa rispapper i vattnet och fyll i med grönsaker, glasnudlar och biffen eller räkorna, vik ihop.
- Servera vårrullarna med dippsås.
Tips! Färska böngroddar och mango är också gott som fyllning.