Oj - va gott!

Vietnamesiska vårrullar

1 maj 2023 | Asiatiskt| Förrätt

Tid: Under 30 minuter

Du behöver (8 stycken)

  • 300g ryggbiff i skivor alternativt 250g räkor
  • 1 morot i tunna stavar
  • 1 gurka i tunna stavar
  • 1 avocado i skivor
  • 1 kruka koriander
  • 150g isbergssallad strimlad
  • 200g glasnudlar
  • 8 rispapper

Dippsås - Nuoc Cham sås

  • 1/2 dl råsocker
  • 1 dl hett vatten
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1-2 röda chilifrukter, strimlade
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 lime
  • 1/2 dl fisksås

Gör så här

  • Gör dippsåsen först, blanda socker med hett vatten i en skål och rör om.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och ställ in i kylen.
  • Stek biffen hastigt i en het panna och låt den vila.
  • Strimla biffen. Om räkor används istället, skala och ställ fram.
  • Gör ordning grönsakerna och ställ fram.
  • Koka glasnudlarna enligt anvisning.
  • Lägg fram en vid skål och fyll det med varmt (till ljummet) vatten.
  • Doppa rispapper i vattnet och fyll i med grönsaker, glasnudlar och biffen eller räkorna, vik ihop.
  • Servera vårrullarna med dippsås.

Tips! Färska böngroddar och mango är också gott som fyllning.