Den här är en typisk koreansk rätt som ibland kallas för fläsk bulgogi. Det går snabbt att göra och styrkan kan varieras efter smak och tycke utan att för den skull tappa sin typiska karaktär.
Tid: 30 minuter marinering + 10 minuter tillagning
Du behöver
- 500g fläskfilé
- 1 gul lök
- 1/2 purjolök
- 1 msk rapsolja till stekning
- 2 grön chili till garnering
- 1 msk sesamfrön till garnering
Marinad
- 2 msk socker
- 2 msk soja
Woksås
- 2 msk gochujang
- 3 msk mirin
- 2 msk sirap
- 1 msk ostronsås
- 1 msk hackad vitlök, ca 3 klyftor
Gör så här
- Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg i en skål.
- Blanda socker och soja och häll över köttet. Låt stå i 30 minuter.
- Gör ordning woksåsen genom att blanda alla ingredienser i en skål och vila en stund
- Skär lök och purjolök i skivor.
- Hetta upp oljan i en wokpanna och stek köttet tills det är stekt nästan halvvägs.
- Häll i woksåsen och blankda runt tills köttet är nästan genomstekt.
- Tillsätt lök och purjolök och stek tills löken är genomskinlig.
- Garnera med skivad chili och sesamfrön.
Tips! Servera med ris och kimchi.
Källa: ojva.se